Ontdek Jeddah

< Terug naar overzicht

Direct verder naar:

Deel deze informatie

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

Een avontuur aan de Rode Zee

Jeddah, een bruisende havenstad aan de Rode Zee in Saoedi Arabië, is een fascinerende mix van oud en nieuw. Deze betoverende stad combineert eeuwenoude tradities met moderne luxe en biedt een unieke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar cultuur, avontuur en adembenemende uitzichten. Van het historische hart van de stad tot de schitterende kustlijn, Jeddah heeft het allemaal.

Het oude stadscentrum, Al-Balad: een reis door de tijd

Midden in het moderne Jeddah ligt Al-Balad, het oude stadscentrum, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Dit UNESCO-werelderfgoed ademt geschiedenis en cultuur. De smalle steegjes, traditionele marktjes (souks) en de prachtige, eeuwenoude gebouwen zijn getuigen van Jeddah’s rijke verleden. De unieke architectuur van de Roshan-huizen – de traditionele houten balkons die de gevels sieren – geven de straten een charmante, authentieke sfeer.

Een bezoek aan de Nasif House is een must. Dit historische gebouw is niet alleen een schitterend voorbeeld van de architectuur van de Hijaz-regio, maar speelde ook een cruciale rol in de geschiedenis van de stad. Hier wandelde ooit koning Abdulaziz, de stichter van het moderne Saoedi Arabië, binnen tijdens zijn beroemde intocht in Jeddah.

In Al-Balad voel je de energie van de oude handelshaven, waar specerijen, zijde en juwelen uit alle hoeken van de wereld werden verhandeld. Nu kun je nog steeds door de kleurrijke souks slenteren, waar de geur van wierook en verse kruiden je zintuigen prikkelt. De levendige marktkraampjes bieden alles, van handgemaakte sieraden tot traditionele kleding en exotische lekkernijen.

Een paradijs op- en aan het water

Na een dag vol geschiedenis in Al-Balad is het tijd voor wat ontspanning langs de kust. De Corniche van Jeddah, ook wel de Rode Zee Boulevard genoemd, is een spectaculaire plek waar je de stad op haar modernst kunt ervaren. Deze kilometerslange boulevard langs de kustlijn biedt een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee, de zwoele zeebries, en talloze plekken om te ontspannen.

Wandel langs de kust en geniet van de kunstinstallaties die verspreid staan over de boulevard, zoals de beroemde King Fahd Fountain – de hoogste fontein ter wereld, die water tot wel 300 meter de lucht in spuit! Vooral ‘s avonds, wanneer de fontein verlicht wordt en de lichtjes van de stad reflecteren in het water, is het uitzicht betoverend.

Ben je in voor wat actie? De boulevard is ook de perfecte plek voor avontuur. Van jetskiën en snorkelen tot duiken in de kleurrijke koraalriffen, de Rode Zee biedt volop mogelijkheden voor liefhebbers van watersport. Het heldere water en de rijke onderwaterwereld maken Jeddah tot een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Verken scheepswrakken, zwem langs exotische vissen en bewonder het koraal in al zijn kleurenpracht.

Eten en ontspanning aan zee

Langs de boulevard vind je tal van restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale en internationale gerechten, vaak met uitzicht op de zonsondergang boven de zee. Proef de smaak van de zee met verse zeevruchten, of probeer traditionele Arabische gerechten zoals kabsa en mutabbaq.

Vergeet niet om een stop te maken bij een van de trendy cafés voor een Saudische koffie met dadels, terwijl je geniet van het uitzicht. Het nachtleven van Jeddah komt tot leven langs de Corniche, waar je kunt ontspannen in een van de stijlvolle lounges aan het water of een rustige avondwandeling kunt maken langs de verlichte boulevard.

Moderne avonturen: de Jeddah tower en beyond

Voor wie op zoek is naar een spectaculair uitzicht en een glimp van de toekomst, is een bezoek aan de Jeddah Tower een must. Deze wolkenkrabber, die nog in aanbouw is, zal bij voltooiing het hoogste gebouw ter wereld zijn. Het gebouw symboliseert de ambitie en vooruitgang van Jeddah als moderne wereldstad, en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de Rode Zee.

Voor avonturiers die verder willen verkennen, biedt Jeddah ook toegang tot de prachtige eilanden in de Rode Zee, waar je kunt duiken of gewoon genieten van de ongerepte natuur. Of je nu kiest voor een boottocht langs de kust of het binnenland intrekt voor een woestijnsafari, Jeddah is een perfecte uitvalsbasis voor elke ontdekkingsreiziger.

Jeddah, waar oud en nieuw samenkomen

Jeddah is een stad van contrasten, waar het verleden en de toekomst hand in hand gaan. Of je nu door de historische straatjes van Al-Balad dwaalt, langs de levendige boulevard aan zee loopt, of de avontuurlijke onderwaterwereld van de Rode Zee verkent, Jeddah biedt een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger.

Dus, pak je koffers en laat je betoveren door deze fascinerende stad aan de Rode Zee. Jeddah wacht op je met open armen – klaar om je te verrassen met haar rijke geschiedenis, moderne luxe en adembenemende avonturen!

Bekijk ook eens

Paspoort, ID en het Visum

Minimale geldigheidsduur van het paspoort In Saoedi Arabië is het vereist dat je paspoort nog zes maanden geldig is na het verlaten van het land. Houd hiermee rekening zodra je je reis gepland hebt en indien nodig tijdig een ander paspoort aanvragen. Altijd met je actuele paspoort het visum aanvragen dus niet eerst je visum […]

Saoedi Arabië Specialist en verantwoord reizen

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mens, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar dat ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je actief bent in de ongerepte natuur, de lokale cultuur ervaart, nieuwe mensen ontmoet […]

Avontuurlijke Self-Drive reis door Saoedi Arabië

Een reis van kust tot woestijn Saoedi-Arabië is een land dat zijn deuren steeds verder opent voor de wereld, en het ontdekken van dit mysterieuze land per auto biedt een avontuur dat bol staat van contrasten, diversiteit en adembenemende landschappen. Van de levendige kust van de Rode Zee tot het hart van de woestijn, en […]

De Saoedi Arabië Specialist is onderdeel van Never Stop Travelling bv, een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw Saoedi Arabië avontuur boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Thuis in Saoedi Arabië
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 De Saoedi Arabië Specialist

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!