Paspoort, ID en het Visum

< Terug naar overzicht

Direct verder naar:

Deel deze informatie

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

Minimale geldigheidsduur van het paspoort

In Saoedi Arabië is het vereist dat je paspoort nog zes maanden geldig is na het verlaten van het land. Houd hiermee rekening zodra je je reis gepland hebt en indien nodig tijdig een ander paspoort aanvragen. Altijd met je actuele paspoort het visum aanvragen dus niet eerst je visum aanvragen en dan je paspoort vernieuwen!

Mocht je paspoort worden vervangen tussen je boeking en de datum van vertrek, oftewel je boeking is gemaakt met je oude paspoort, zorg dan dat je zowel je oude alsook nieuwe paspoort bij je hebt op die betreffende reis. Geef dit goed aan bij het ophalen van je nieuwe paspoort bij je gemeente want standaard nemen ze je oude paspoort in.

Vereisten voor visa

De geldigheid van je paspoort is ook van invloed op je visumaanvraag. Je hebt een visum nodig voor Saoedi-Arabië als je met een Nederlands paspoort reist. Sinds september 2019

Een toeristenvisum (e-visa) is maximaal 90 dagen geldig binnen een periode van 1 jaar, je kunt dit eenvoudig online aanvragen.

Blijft je langer dan 90 dagen? Je krijgt een boete en je wordt geregistreerd door de lokale autoriteiten. Dit kan gevolgen hebben voor een volgend bezoek.

Visumaanvraag voor Saoedi Arabië doe je HIER. Let op, je sluit tevens een verplichte verzekering af om Saoedi Arabië binnen te komen, dit is opgenomen in het aanvraagproces van je visum. Kosten visum plus verzekering is ongeveer € 100,00 (400 SAR).

Voordat je met het online aanvraagproces start zorg dat je een foto van jezelf hebt. De regels daarvoor zijn strikt. Geen pet of andere hoofddeksels, 80% van de foto moet bestaan uit je hoofd en de foto moet vierkant zijn 200×200 px met een maximale bestandsgrote van 150 kb.

Reizen met een tweede nationaliteit

Als je beschikt over twee paspoorten, kan het soms nuttig zijn om te weten welke je het beste kunt gebruiken voor een bepaalde bestemming. Dit kan handig zijn in situaties waarin:

  • Het ene paspoort langer geldig is dan het andere.
  • Bepaalde landen restricties opleggen op toegang tot reizigers van specifieke nationaliteiten.

Noodsituaties

In uitzonderlijke gevallen, zoals bij verlies of diefstal van een paspoort tijdens de reis, kunnen sommige ambassades of consulaten noodpaspoorten uitgeven. Deze paspoorten hebben vaak een beperkte geldigheidsduur en zijn in sommige landen niet geldig voor internationale reizen, maar kunnen wel helpen om terug te keren naar je thuisland.

Reisadvies van de overheid

Het is altijd aan te raden om vóór vertrek de officiële reisadviezen van je overheid te raadplegen. Deze geven actuele informatie over de paspoort- en visumvereisten voor jouw specifieke bestemming. Reisadviezen, Nederlandwereldwijd bied hierin zeer actuele informatie per land, kijk snel HIER voor Saoedi Arabië.

Saoedi Arabië Specialist
Bij een reis naar Saoedi-Arabië is je paspoort je belangrijkste document. Zorg dat het minimaal zes maanden geldig is, anders kan je reis abrupt eindigen voordat deze begint.

Bekijk ook eens

De Cultuur en Religie van Saoedi-Arabië

Een diepe verbondenheid met traditie Saoedi Arabië, het hart van de Arabische wereld, staat bekend om zijn diepe wortels in cultuur en religie. Het land is niet alleen de bakermat van de islam, maar ook een plek waar eeuwenoude tradities nog steeds het dagelijks leven bepalen. Met een samenleving die stevig verankerd is in religieuze […]

De Saoedi Arabië Specialist is onderdeel van Never Stop Travelling, wat betekent dat voor jouw reis?

De Saoedi Arabië Specialist is onderdeel van Never Stop Travelling en aangesloten bij United Travel maar houdt dat nu precies in en wat betekent dat voor jouw reis of vakantie? United Travel is een soft-franchise keten van ervaren en professionele reisadviseurs met ieder een uniek eigen product. Alle aangesloten Travel Agents profiteren van de collectieve voordelen van een […]

Ontdek Jeddah

Een avontuur aan de Rode Zee Jeddah, een bruisende havenstad aan de Rode Zee in Saoedi Arabië, is een fascinerende mix van oud en nieuw. Deze betoverende stad combineert eeuwenoude tradities met moderne luxe en biedt een unieke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar cultuur, avontuur en adembenemende uitzichten. Van het historische hart […]

De Saoedi Arabië Specialist is onderdeel van Never Stop Travelling bv, een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw Saoedi Arabië avontuur boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Thuis in Saoedi Arabië
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 De Saoedi Arabië Specialist

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!